Stiri

ALTEN România: Experiență în automotive

Anul acesta, ALTEN România sărbătorește 10 ani de la înființarea biroului operaţional din București, în 2006. Acest deceniu de activitate a cumulat mai multe reuşite precum deschiderea altor trei centre operaţionale în Timișoara, Iași și Cluj, dar și creșterea echipei ALTEN România,

care acum numără peste 500 de specialiști IT și ingineri în domeniul automative. ALTEN România se mândrește cu o echipă unită şi competentă, alături de care se dezvoltă proiecte dintre cele mai interesante pentru parteneri din diferite ţări şi industrii.

Experiența dobândită în industria automotive face din ALTEN România un partener de încredere în dezvoltarea de proiecte diverse, prin echipa numeroasă de consultanți ingineri specialiști în tehnologii precum CATIA V5, NewPDM, SolidWorks, Matlab/ Simulink, HIL și Autosar. Experiența pe care o acumulează un consultant ALTEN în cadrul unui proiect din industria automotive este diversă, în concordanță cu schimbările dinamice de obiective și rezultatele așteptate.


Într-o perioadă de opt ani, Ionuț, consultant inginer ALTEN România, a lucrat în cadrul a patru proiecte pentru un client din industria automotive, experimentând în acest timp cu diferite perimetre și moduri de lucru.

Primul proiect din această serie s-a desfășurat în cadrul perimetrului de sisteme de inchidere și deschidere a ușilor și a presupus lucrul cu principalele componente ale sistemului, operarea cu principiile de proiectare și contactul direct cu furnizorii de piese. Provocările în cadrul unui astfel de proiect apar mai ales atunci când este necesară reproiectarea anumitor piese pentru a răspunde unor criterii de comportament clar stabilite.

Un alt proiect interesant dezvoltat în industria automotive s-a bazat pe concepția și modificarea unor piese din cadrul sistemului de eșapament, evoluând la concepția întregului sistem pentru noi produse aflate în plină dezvoltare. Activitatea în cadrul unui asemenea proiect presupune interacțiunea cu echipe internaționale de lucru și cu departamente diverse precum cele de arhitectură, de calcul, design, motoare sau carburant.

Experiența în cadrul industriei automotive la ALTEN România a continuat cu un proiect ce presupunea mai degrabă anticiparea și gestionarea problemelor de calitate din cadrul perimetrelor eșapament, ecrane termice, suspensie motor, decât partea de concepție. Pentru acest proiect, principala provocare a fost găsirea soluțiilor cât mai fezabile și avantajoase, aplicabile într-un timp foarte scurt și cu modificări cât mai puține aduse pieselor impactate.

Cel mai recent din cele patru proiecte s-a bazat pe concepția suporților de motor pentru o întreagă gamă de produse ale clientului, dezvoltate în Romania și alte tări, urmărindu-se respectarea cerințelor de realizare și corelarea încercărilor din calcul cu element finit cu rezultatele încercărilor fizice.

Lider în inovații, sectorul automotive a adus în ultimii 20 de ani contribuții semnificative la dezvoltarea de noi tehnologii menite să îmbunătățească performanța, confortul și siguranța autovehiculelor, dar și noi metodologii de proiect pentru eficientizarea calității, a costurilor și termenelor de livrare. Acestea impun specialiștilor din industrie un ritm alert şi o capacitate mare de adaptare. Obiectivele echipelor de lucru sunt complexe, adaptate unei piețe dinamice şi acţiunilor sau reacţiilor concurenţei, cu termene scurte și mize copleşitoare. În acest sens, experiența la ALTEN România în industria automotive presupune multe provocări dar oferă și posibilitatea de a lucra cu reguli de concepție diferite și cu elemente de construcție diferite, ceea ce este posibil doar prin lucrul pe proiecte diverse.

Despre ALTEN
Lider mondial în Inginerie și Consultanță Tehnică, ALTEN realizează proiecte de inginerie și dezvoltare pentru mari clienți industriali, telecomunicații și sectorul terțiar (Direcțiile Tehnice și Direcțiile de Sisteme Informatice). Creat în 1988, prezent în 20 de țări, Grupul ALTEN numără în prezent peste 20.000 de colaboratori, dintre care 88% sunt ingineri cu un inalt nivel de calificare.

Ne gasesti si aici

Contact

BUCURESTI - OREGON Park, Sos Pipera, nr 46D-46E-48, Cladirea B, etaj 5, sector 2, 020309
Tel: +40 (0)21 310 03 37 
Tel: +40 (0)21 409 58 00
Fax: +40 (0)21 310 03 38 office@altenromania.ro

TIMISOARA – Strada Palanca nr. 2, corp B, etaj 2, office 21 (reper - Piata Unirii), Timisoara, Judet Timis, cod postal 300048
Tel: +40 (0)256 430 028

SIBIU - Strada Constantin Noica, Nr. 54, Et. 2
Tel: +40 (0)369 435 671

IAȘI - ALTEN Delivery Center Strada Mitropolit Varlaam, nr. 54, Nicolina Business Center, et.8,România
Tel. : +40 (0) 372 40 14 67

PITESTI - Strada Banu Maracine nr 1, Pitesti, Judet Arges, cod postal 110194
Tel: +40 (0) 248 223 182

CRAIOVA - Strada Ion Maiorescu nr. 4, Cladirea PROIECT CRAIOVA, corpul B, et. 6, Craiova, Judet Dolj, cod postal 200760
Tel: +40 (0)251 417 741

CLUJ-NAPOCA – Strada Cotita nr. 9, Co-working Silicon Forest, Cluj-Napoca, Judet Cluj, cod postal 400104

SC ALTEN SI TECHNO ROMANIA SRL
CUI 7012150
J40/1228/1995